In den Korb
  • Beschreibung
  • Mehr Details

Ambachtelijke olie van de Cokerije

hardwax olie 1 liter


Hardwax Olie van de Cokerije is een kleurloze houtbescherming, gemaakt van natuurlijke oliën en Carnaubawas, die geschikt is voor binnen en buitenwerk. De olie dringt diep in het hout en is vochtregulerend. De aanwezige Carnaubawas vormt een natuurlijk oppervlak met een zijde achtige uitstraling.

De werkwijze voor het gebruik van Hardwax Olie is als volgt:

  1. Schuur het oppervlak met een goede kwaliteit schuurpapier. Gebruik bij het schuren steeds alle opvolgende korrels schuurpapier om zo het beste resultaat te krijgen.
  2. Breng de Hardwaxolie, afhankelijk van het werkstuk aan met een kwast, spons of roller. Zorg er daarbij voor dat het hele oppervlak bevochtigd is maar werk vooral in dunne lagen. Uiteindelijk is het doel om het product ín het hout aan te brengen en niet er bovenop.
  3. Laat de olie ongeveer een half uur intrekken. Behandel plaatsen die in de tijd de olie makkelijk opnemen direct nogmaals en geef met name scheuren, kopse kanten, noesten en dergelijke extra aandacht.
  4. Poets na ongeveer een half uur, maar in ieder geval terwijl de olie nog nat is, het oppervlak schoon met oude lappen om overtollige olie van het oppervlak te verwijderen.
  5. De lappen uitgespreid laten drogen om broei te voorkomen.
  6. Eventueel volgende lagen na steeds een dag wachten aanbrengen en zoveel lagen aanbrengen tot het hout niets meer opneemt en dus verzadigd is.
  7. Afhankelijk van de mate waarin het oppervlak gebruikt wordt dient de oliefilm regelmatig aangevuld te worden door een nieuw laagje Hardwaxolie aan te brengen.
  8. Voor zwaar belaste toepassingen zoals bijvoorbeeld tuinmeubelen dient het hout voor het aanbrengen van de Hardwaxolie eerst voorzien te worden van een laag Impregneerolie om een maximale bescherming te verkrijgen.